Taky je vám to divný???

aneb dááááááááááááávno překonaná dogmata…

 Dalo by se vůbec dohledat, kdy kdo prvně přišel s tím, že je nejlepší jíst v podstatě celý den jen s krátkými přestávkami??

Asi těžko, přesto se tohoto zkostnatělého nesmyslu mnozí drží jako klíště. Ale proč?  Jíst po třech hodinách celý den znamená jíst 6x denně!!!A když se najíte, stává se vám, že jste po chvíli malátní? Že se vám chce spát?

A víte proč tomu tak je???

Protože při trávení je třeba vyšší přísun krve do oblasti trávicího traktu, tělo sem pošle (obrazně řečeno)většinu krve z ostatních orgánu, tj. i z mozku. Trvá to asi hodinu….

Jinými slovy: Každé 3 hodiny se najím, hodinu potom se mi chce spát, než se trochu vzpamatuji, už je čas na další jídlo….a tak pořád dokola 🙁 Trochu divné, nezdá se vám? Přijde vám normální být celý den malátný? 🙁 Rozhodně je jednodušší, ba dokonce i prospěšnější, jíst méně často, a dobu jídla prodloužit. Tedy jíst asi po pěti hodinách a jíst 3/4 hodiny až hodinu.

Kromě té ospalosti, při každém jídle se zvýší hladina inzulínu, která v krvi přetrvává podstatně déle, než hladina cukru. A zvýšená hladina inzulínu v krvi vám zazvoní v mozku i v žaludku a hlásí, že máte hlad! A že by bylo dobré se najíst, aby nedocházelo k hypoglykémii(u diabetiků celkem chápeme, ale není diabetik každý, přesto se tenhle způsob doporučuje paušálně kdekomu)…tak  se  najíte>>>po jídle se zvýší zase hladina inzulínu v souvislosti s tím, co jíte >>>a ten kolotoč se opakuje několikrát za den.

Gordický uzel. Je to jako v té písničce…,,vědro má ve dně díru, milá Lízo…tak ji ucpi milý Lojzo….“

Měby šmejklo, kdybych se měla stravovat tímhle způsobem! A nejen mě.

 Nemusíte přece dělat jako ovce ve stádu všechno stejně, jako to dělají ostatní.

Buďte sami sebou a hlavně: uplatňujte při zlepšení svého zdraví poznatky vědy z třetího tisíciletí a ne z devatenáctého století! Používejme zdravý selský rozum, i když mnozí zkostnatělí dietologové vám tvrdí opak.

Čili: my se naučíme něco trochu jiného

Jezte po pěti hodinách, jezte kvalitní potraviny se zvýšeným obsahem bílkovin, jezte pomalu, jídlo pomalu kousejte, zapíjejte, a užívejte si to. Vím, že to nejde vždycky, když jste v práci, ale naučte se jíst i taková jídla, se kterými nemusíte pokaždé sedět s příborem v ruce.

  • Člověk nemusí mít 3x denně teplé jídlo, věřte mi! :o)
Shares