Zavřeniny

Neeeee, nechybí tam písmeno „a“ !

Jsou to opravdu zavřeniny, protože se ovoce, zelenina, cokoliv, jen nastrká do sklenice a fest se zavře víčko!

Je třeba mít sklenice v chladu, nejlépe třeba ve sklepě či v nějaké komoře, nemusí být v lednici.

A občas (cca 1x týdně) je zkontrolovat, ovoce se „potí“ a když je sklenice orosená, rosa stéká na dno a ovoce se pak ve vodě začne kazit. Já jsem to vyřešila tak, že jsem na dno sklenice dala kousek zmuchlaného novinového papíru, případně třeba kousek pomačkaného kartonu od vajíček, a voda se do toho papíru vsákla.

Je překvapivé, jak takhle primitivním způsobem vydrží ovoce dlouho.

Konkrétně hroznové víno jsem zavřela někdy v půlce srpna a drží dodnes, tj. listopad.

Samozřejmě, že si můžeme „skočit“ do obchodu a všechno si koupit, ale když už vám to vyroste na zahradě, tak…

Vyzkoušejte to taky, doporučuji!

Shares