Směs semínek a ořechů (např. mandle, odtud název) do hladka rozmixujte. Pokud to nejde tak zcela, můžete k nim přidat lžíci oleje (kokosový či jiný), nebo pár lžic rostlinného mléka. Mandeládu můžete mazat na toast, vmíchat do jogurtu, apod.
Sladká varianta: přidáte k ní lžičku rozmixovaného ovoce, medu, nebo špetku skořice, atd…
Slaná varianta: můžete přidat rozmixované avokádo, sůl, česnek, bazalku apod.
Použití všestranné a je to trošku jiná dobrota
Tímto způsobem si můžete udělat i „burákové máslo“ a věřte, že má úplně jinou chuť než kupované. Do kupovaného se totiž téměř vždy dává taky palmový olej a to není zrovna to správné…
PS.. Já ho mám moc ráda a kapku na něm „ujíždím“, ale to nikomu neříkejte 🙂